16 maj 2023
19:00

IK Oden

Referat: Kolsva IF - IK Oden

Tuff bortamatch mot Kolsva som också var obesegrade med bara två insläppta mål. De behövde vinst för att ta sig till en poäng bakom oss och om vi vann skulle vi rycka ifrån dem ordentligt. Mycket stod på spel alltså.
Varghedens gräsmatta var oerhört ojämn så Kolsvas raka spelstil med mycket långbollar passade mycket bättre än vårt nätta kortpassningsspel.
I första halvlek fungerade verkligen ingenting för oss, dålig markering, dåliga mottagningar och dåliga passningar.
Medan Kolsva pressade på och skapade en rad målchanser via hörnor och kontringar.
Endast tack vare vår trebackslinje och Linus höll vi tätt.
Men efter en knapp halvtimme fick Kolsva straffspark när Dalibor tog med handen när han liggande täckte ett skott.
Straffsparken satt säkert och 1-0 var i det läget mycket rättvist.
Målet blev lite tändvätska för oss för plötsligt började vi skapa chanser och det var nära kvittering när Bryan träffade ribban med en halvvolley.
Men Kolsva gick till halvtidsvila med ledning 1-0.
1:a halvlek
4' Farlig hörna av Kolsva som rensas ut ur straffområdet till omarkerad spelare som får bra träff men bollen touchar Waseem och går utanför till ny hörna.
7' Bra hörnvariant av Kolsva som drar ner alla spelarna mot mållinjen men hörnläggaren passar bollen diagonalt bakåt till omarkerad spelare som drar till från straffområdeslinjen, dock studsade bollen till lite så den for högt över ribban.
13' Ny hörna av Kolsva som håller på att gå direkt in men Linus boxar ut bollen, dock går den till en spelare som sidledspassar till lagkamrat som troligtvis gör mål om inte Dalibor blockar skottet så att bollen studsar ut ur straffområdet.
14' Vårt första bra anfall i matchen med klapp-klapp spel mellan Karwan, Johan, Paul och slutligen Morat som skjuter över från straffområdeslinjen
28' Kolsva kontrar snabbt 2 mot 3, bollen spelas in från vänsterkanten och Oscar och Dalibor krockar så att båda ramlar omkull varpå bollen går till en motståndare som skjuter men bollen tar på Dalibors hand och domaren blåser straffspark!
1-0 Kolsva på straffspark
38' Bryan drar till på halvvolley från 20 meter och bollen tar i ribban!
40' Bra löpning av Ranny på högerkanten och stenhårt markinlägg till Dennis som skjuter över i mycket bra läge
44' Bra jobb igen av Ranny som gör ett inspel till Hadi som skjuter men bollen touchar så att målvakten kan rädda ganska enkelt

Vi visste att vi hade vänt underläge i paus både mot Valskog och Ekberga men det här kändes riktigt tuggt.
Dock så gjorde Kevin ett taktiskt drag och ändrade formation, vilket visade sig vara ett genidrag.
Vi kom ut som ett helt nytt lag och pressade Kolsva högt. Det var ytterst nära mål vid ett flertal tillfällen men det riktiga läget infann sig inte. Upp med mer folk vilket i detta fall var Dalibor som fick bilda anfallspar med Karwan.
Till slut gav det resultat när Karwan drogs omkull i en frilägessituation där både han och Dalibor var inblandade.
Dalibor var säkerheten själv när han lade in straffsparken i motsatt hörn som målvakten gick till.
Och inte nog med det: Bara tre minuter senare gjorde vi 1-2 efter ett fantastiskt anfall som Oscar satte igång genom att spela fram Bryan på högerkanten och han fintade bort sin ytterback, gick in i straffområdet och spelade i sidled till Dennis som stötte in bollen i mål!
Sedan följde en kvart där Kolsva lyfte långt och försökte skaffa sig frisparkar för att utnyttja sin skicklighet på fasta situationer.
På tilläggstid klev deras målvakt upp när de hade frispark från vänsterkanten, mycket viktigt att vi skulle vinna detta läge!
Och på något sätt fick vi ut bollen ur straffområdet, varpå Daoud skickade fram bollen till Leo som stack som en raket förbi Kolsvabackarna och skickade in bollen i tomt mål!
1-3 blev slutresultatet efter ytterligare en fenomenal vändning i andra halvlek!
Vi utser Oscar till matchens lirare efter en fantastisk insats som mittback, han släppte ingen förbi sig idag!

2:a halvlek
55' Kolsva får indirekt frispark 5 meter från mållinjen när Ranny passar till Linus som fångar bollen med händerna. Det såg dock mer ut som en felträff. Hursomhelst. Kolsva fick ett farligt läge, pet och stenhårt skott men vår mur lyckades rensa på mållinjen!
57' Farligt frisparksinlägg av Kolsva mot bortre stolpen där omarkerad spelare lobbnickar över Linus men som tur var tog bollen i ribban och ut!
58' Bra insats av Ranny som bryter ett uppspel och passar till Hadi som skjuter stenhårt men över
59' Bollvinst av Daoud som passar till Karwan som går på högerkanten, slår ett inlägg mot bortre där Bryan kan lägga in bollen i mål men slår ihop fötterna så bollen går ut till inspark istället
61' Nytt bra frisparksinlägg av Kolsva och Linus tappar bollen till motståndare som nickar i ribban, returen slås sedan mot öppet mål men Oscar gör ett akrobatiskt nummer och volleyrensar på mållinjen! Här hade nog matchen varit förlorad annars.
64' Hörna av Dennis som får tillbaka bollen efter rensning, han tar sig ner till kortlinjen och slår en cutback som Karwan hoppar över så att Bryan kan ta skottet från ungefär straffpunkten men tyvärr över målet!
67' Gult kort på Dalibor för ruff
71' Kontring där Karwan får ett instick och rundar målvakten men försvaret lyckas bryta och Dalibor ska lägga in bollen i mål istället när domaren ser att Karwan blir fasthållen och han blåser straffspark!
75' 1-2 Oden genom Dennis (assist Bryan)
90+2' 1-3 Oden genom Leo (assist Daoud)